Der er to arter af avnbøg: europæisk og orientalsk. Europæeren er et mellemstort træ, der er hjemmehørende i det meste af Europa. Bladene af begge arter er tre-fligede, og frøene er simple dækblade. Sidstnævnte forekommer i det sydvestlige Asien og det sydøstlige Europa. Dens blade er kun 3 til 5 cm lange. Frøene fra begge arter ligner hinanden, men adskiller sig i størrelse og form.

Den europæiske avnbøg er et mellemstort løvtræ, der når en højde på 12 til 20 meter. Bladene er mørkegrønne, let takkede og hænger ned på træet sidst på sæsonen. Avnbøgens frugter dannes i racemes, der hænger fra grenene. De er fremragende skyggetræer og plantes ofte som gadetræer. De kræver regelmæssigt vand og behøver sjældent beskæring, når de først er fuldt udvoksede.

Hvad er kendetegnene for Carpinus Betulus?

Bladene på en avnbøg hæk er et karakteristisk træk ved dette løvfældende træ. De er dybt årede med takkede kanter. De er to til fire centimeter lange og bliver gule og orange i løbet af efterårssæsonen. Det nøddeproducerende træ er også fantastisk til forfølgelse, og bestøvning er en mulighed for at holde avnbøgerne kompakte. De er også populære i formelle hække.

Med få undtagelser er europæiske avnbøg moderat tolerante over for de fleste skadedyr og sygdomme. Hendes største svagheder omfatter Armillaria og Dandruff. Denne træart kan udgøre en stor, attraktiv tilføjelse til din have. Dens grene har skiftende blade, der er omkring to til fem inches lange. Deres kanter er dobbelt takkede. Besøg vores hjemmeside for mere information.

Der er groft sagt to typer bambus: invasiv bambus og ikke-invasiv bambus. Dyrkning af bambus er ikke særlig velegnet til brug som hækplante: Bambusen bliver trods alt ikke på plads og spreder sig hurtigt til resten af ​​haven. Disse bambusarter kan derfor udgøre en trussel mod en flot flisebelagt terrasse eller andre planter.

Den ikke-invasive bambusart bærer det videnskabelige navn Fargesia. Disse egenskaber gør det nemt at skabe en pæn bambushæk med et pænt udseende. Derudover kan vores bambus plantes alene eller i grupper. Denne hækplante klarer sig bedst i sol eller halvskygge og trives i enhver form for jord.

Ikke-invasiv bambus

Fargesia nitida ‘Black Pearl’ tilhører de ikke-invasive bambus. Alle Fargesias er ikke-invasive bambusplanter. Det betyder, at jordstænglerne eller jordstænglerne ikke går under jorden. Dette kaldes også sammenklumpning eller pachymorphic. Fargesias nye skud vil altid komme tæt på moderplanten. Med andre ord vil planten udvide sig, men vil ikke dukke op på uventede steder. Dette er i modsætning til de udbredte bambusarter, som producerer leptomorfe jordstængler.

Du behøver ikke at begrænse en Fargesia, da røddernes struktur er helt anderledes end invasive arters. Hvis du gerne vil begrænse størrelsen af ​​rodklumpen, kan du overveje at placere en kant af sten omkring planten eller installere en lav kant af rhizom limiter.

Bambus planter

Bambus er navnet på en række plantearter, der danner en slægt (tribus) af græsserne (Gramineae eller Poaceae). Denne stamme Bambusodae tilhører superstammen Bambusodae og underfamilien Bambusoideae. Navnet bambus kommer fra malaysisk og er kendt på næsten alle sprog (som bambu, bambus osv.).